Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Innistrad Crimson Vow
Crimson Vow Commander
Innistrad Midnight Hunt
Midnight Hunt Commander
Adventures in the Forgotten Realms (AFR)
Commander Forgotten Realms (AFC)
Modern Horizons 2 (MH2)
Modern Horizons 1 Timeshifts (H1R)
Strixhaven (STX)
Strixhaven Mystical Archive (STA)
Commander 2021 (C21)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Cube Bouwen

Scroll: [boven|reacties|beneden]
16-11-2012 16:08:00

Ik ben bezig met een Cube (wie niet?) en ik vroeg mij af hoe groot de Cube is van anderen. Is er een optimale grootte?

Aangezien ik zelf rond de 4 à 6 spelers per draft verwacht heb ik er voor gekozen om een '8-mans Cube' te bouwen, dat is dus 360 kaarten in totaal.
Bij het draften met 6 man vallen er dus 90 kaarten af (2x45), wat een kwart is van het totaal dus ik verwacht dat er per draft een goede variatie in zit.

Daarnaast verwacht ik dat in de meeste Cubes 'power goodies' zitten zoals Balance of zelfs P9, maar ik vroeg mij af of anderen ook bepaalde thema's of strategieën in verwerken (weenies, mill, poison). Ik heb zelf bijvoorbeeld maar 40 artifacts in de Cube zitten, om die reden heb ik kaarten als Stoneforge Mystic en Metalworker achterwege gelaten. Ik weet niet hoe anderen hier tegen aan kijken.

Kortom, ik ben benieuwd hoe anderen hun Cube bouwen en welke guidelines ze hanteren.

 Reactie plaatsen

Reacties (13)

Scroll: [boven|reacties|beneden]
16-11-2012 17:18:00

Er staan veel artikelen over cubs op het internet. Ik heb die altijd met veel plezier gelezen.

Het is wel handig van te voren te bedenken naar welk power level je cube gaat. Om een voorbeeld te geven, Erwin die speelt een erg groote cube. Maar wel met de p9, alle fetch, alle dubbels en elke sterke kaart OOIT geprint. Hierdoor is het wel gelijk. Des ondanks hebben ze besloten wel de Black Lotus te cutten. Omdat een turn 1 Jace, the Mind Sculptor wel iets te sterk bleek te zijn.

7-1-2013 19:52:00

Ik heb een vraag van een andere aard. Enig idee hoe ik de Cube kan bewaren? Zijn daar speciale dozen voor of hebben mensen daar zelf iets voor in elkaar geknutseld? Zijn er bepaalde dozen geschikt om als Cube-container te gebruiken?

Ik gebruik momenteel een schoenendoos maar ideaal/chique is het niet. Liever heb ik iets langwerpigs.

7-1-2013 20:23:00

Mijn broer gebruikt de Holiday Gift Box:

hier

Het ziet er wel fancy uit altijd

8-1-2013 10:21:00

Ik speel nu ongeveer 540 kaarten inclusief black lotus. Verder heb ik wat thema's erin verwerkt zoals reanimate, storm combo, splinter twin/Kiki jiki, worm harvest en veel synergieën. Maar met name ook veel sterke kaarten
Ook archtypes zoals ramp, monored, white weenie, blue control, enz.

10-7-2013 16:56:00

Beetje late reactie van mijn kant, maar bedankt voor álle berichten (dat zijn er drie ).

Ik heb een nieuwe vraag, het valt mij op dat boosters ontzettend gekleurd kunnen zijn. Bijvoorbeeld, van de 15 kaarten kunnen er 7 rood zijn. Wat ik mij afvraag is of dit nu een probleem is en hoe anderen hun boosters maken. Hoe ik het doe is alles schudden en dan 30 stapeltjes van één kaart maken en dat 15 keer (mijn Cube bestaat uit 450 kaarten). Participanten kiezen dan drie willekeurige boosters. Kan dit beter, anders? Alvast dank.

EDIT: Bij deze een mooi moment om mijn Cube te promoten: hier
Ook heb ik een zwik proxies gemaakt: zie hier voor de 5 Moxen. hier en hier zijn de rest.

5-8-2013 16:58:00

Mijn cube bestaat uit 360 kaarten. Ik verdeel elke kleur face-down over 24 stapeltjes (elke stapeltje wordt uiteindelijk 1 booster).

Uiteraard schud ik elke kleur (land/artifacts/multicolor tellen als 3 extra 'kleuren') goed en laat ik degene die als laatste binnenkomt de booster verdelen. Zo hebben we tot nu toe altijd een goede verdeling gehad, maar wel (bijna) gelijk aantal playables in alle kleuren om de opties open te houden.

Qua 'thema's' heb ik gezord dat tempo/aggro/midrange/control allemaal goed speelbaar zijn, en zitten er ook wat strategien als ramp/reanimator/tribes(goblins, zombies, tokens) in. Om elke mogelijke strategie speelbaar te maken lijkt me onmogelijk.

28-10-2013 14:37:00

Hey kijk, nog meer commentaar!

Dus als ik het goed begrijp maak je van elke kleur één stapel, in totaal dus acht stapels). Deze schudt je om vervolgens per stapel te verdelen over 24 'boosters'. Dit komt neer op ongeveer 2 kaarten van één kleur per stapel? Poeh, dat is wel veel werk.

En alle mogelijke strategieën in te verwerken is inderdaad onmogelijk, sterker nog, ik merk dat er veel midgame wordt gespeeld. Nu heb ik 'Millen' als subtheme ingevoerd (Jace, Memory Adept, Increasing Confusion, Mirko Vosk, Mind Drinker) om midgame stalemates te doorbreken. Ik merk overigens dat bij mijn spelers Weenie niet echt populair is.

29-10-2013 17:58:00

Persoonlijk reken ik land mee bij de kleuren die het kan produceren. Daardoor heb ik altijd 7 stapels met verschillende kleuren.

Ik heb zelf ondervonden dat het even gemakkelijk en snel is om deze 7 stapels aan 'kleuren' eerst te schudden (per stapel) en die gewoon neer te leggen. Iedereen pakt vervolgens zijn/haar eigen boosters en spelen maar. (Een booster =14 kaarten, je pakt dus per booster van elke kleur 2 kaarten, mocht je graag willen draften met 15 kaarten dan pak je per booster gewoon één kaart van een random stapel er bij)
Misschien is dit een idee?

wat het bouwen betreft; zoek gewoon even rond op het Interweb. Ik heb zelf een cube gezocht die me leuk en betrouwbaar/stabiel leek en vervolgens geprobeerd om die na te maken. Voor de kaarten die je niet in je bezit hebt zoek je gewoon een 'gelijkwaardige' vervanging. (Bijvoorbeeld dezelfde manacost, power/toughness, etc.) Hier kan je ook meteen rekening houden met mechanics die je er graag in wilt stoppen, en kaarten er uit halen die je gewoonweg niet wilt spelen.

Anyway, ik vond het op deze manier in ieder geval fijn sleutelen aan een eigen cube. Je weet tenminste dat de verdelingen zullen kloppen en het al snel 'werkt' qua kleurverdeling voor aanhangers van alle kleuren. Daarnaast hebben mensen al eerder nagedacht over goede/passende kaarten in je cube. Scheelt een boel tijd, haha. ;-)

Hoop dat je hier iets aan hebt!

1-11-2013 18:01:00

Ik ben ook een tijdje bezig met het bouwen van een cube, zit nu rond de 250 kaarten (doel: 360). Ik heb mezelf een maximale prijs per kaart gezet, 20 euro, zodat alle leuke kaarten uit standard die na een tijdje uitrouleren hier binnen vallen (bijv Thundermaw hellkites) en ik het zonde vind extreem veel geld aan staples uit te geven (zonde dat ik ooit mijn verzameling verkocht heb toen ik gestopt ben).

Ik wil de cube persoonlijk hebben, zelf finetunen is leuker dan een cube kopieren.

Ik kies een beetje thema's per kleur. Niet alle kaarten, maar zeg 60% van de creaturebase voor rood is bijvoorbeeld goblins, zwart zombies etc. Qua landen hou ik van nonbasics die leuk zijn zonder dat ze erg duur zijn. (voorbeelden 5x panorama landen en de innistrad/avacyn resored nonbasics).

Qua bewaren/opslag van de kaarten heb ik via marktplaats een antieke schatkist gevonden, beat that holiday gift box.

1-11-2013 19:25:00

Wij spelen wel eens met een Paupercube en van wie die is wil ook een 6-mans Peasant cube bouwen. Het hoeft niet duur om leuk te zijn.

Laatst wel een keer een combo-cube gedaan, alles geproxied. Dat is voor de afwisseling leuk.

17-8-2014 21:15:00

Mss suggestive als bling opslagplaats: Garfield vs Finkel doos. Gebruik ik voor mijn decks [passen 6 van die grote leren deckboxen precies in]

Iets anders wat je zou kunnen overwegen is een wijnkist, een van de spelers bij onze winkel neemt daar al zijn edh decks in mee past precies.

17-8-2014 22:36:00

Afhankelijk van de grootte kun je eventueel fatpacks gebruiken, er passen 300 gesleevde kaarten in een doos

18-8-2014 09:50:00

Ik heb zelf ook prima ervaringen met wijnkisten. In meerdere opzichten.

Voor mijn cube hoop ik een keer tijd te vinden om zelf een kistje op maat te maken.

Scroll: [boven|reacties|beneden]