Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar
Spoilers
Innistrad Crimson Vow
Crimson Vow Commander
Innistrad Midnight Hunt
Midnight Hunt Commander
Adventures in the Forgotten Realms (AFR)
Commander Forgotten Realms (AFC)
Modern Horizons 2 (MH2)
Modern Horizons 1 Timeshifts (H1R)
Strixhaven (STX)
Strixhaven Mystical Archive (STA)
Commander 2021 (C21)
Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.
Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.
Alvast bedankt voor het lezen,
Ik speel geregeld magic met wat vrienden en we komen vaak op de zelfde conclusie uit dat een potje dat gelijk opgaat waarbij tot de laatste zet het nog niet zeker is wie er gaat winnen het leukste is. Echter zijn sommige decks zo overpowerd vergeleken andere dat dit vaak niet lukt en hierdoor de plezier van spannende potjes weggaat. Met EDH verhelp je dit meer echter is dan nog steeds de speler met de duurste kaarten vaak in het voordeel wat jammer is. Om dit probleem op te lossen hebben we samen een nieuwe speelstyle verzonnen wat toch onze verrassing erg leuk en goedkoop is (Arme student). Vandaar dat ik dit met jullie wil delen omdat er vast meer mensen zijn die dit probleem herkennen.
Het idee is als volgt: iedereen maakt een 20,- euro deckje. Nu kan het een deck zijn dat je geheel moet samenstellen, iets dat je baseert op een paar kaarten die je al hebt of een bestaand deck aanpast aan een 20,- euro deckie. Het leuk hiervan is dat iedereen in theorie een even sterk deck heeft en we weten uit ervaring dat een gelijk deck spannende potjes levert. Er zitten natuuk ook regels aan vast, dat zijn de volgende:
1. Elk deck is 60 kaarten (inclusief land), niet meer of minder.
2. De prijs van de kaarten is gebaseerd op de kosten van Nedermagic & een andere bekende magic site (noem hier de naam niet want dat is niet netjes maar iedereen weet toch wel wat ik bedoel )(De laagste telt per kaart)
3. Basic Land telt niet mee in de prijsenlijst (Dus globaal 20,- voor 40 kaarten)
4. Om eentonigheid te voorkomen mag elk deck maximaal: 1x 4 dezelfde kaarten, 3x 3 dezelfde kaarten, 4x2 dezelfde kaarten en de rest 1x
5. Er zijn dus geen kaarten in de Ban-list, zolang iedereen zich houd aan de 20,- euries.
Door deze regels komt er een gehele nieuwe kijk op je magic kaarten omdat door de lage budget hele andere tactieken naar boven komen. Ik zou zeggen laat je is verrassen door op deze manier je decks te maken en te spelen. Laat me weten of jullie dit ook een leuk idee vinden of als er nog regels bij kunnen om dit nog leuker te maken.
Soms spelen we dit ook nog met comander erbij, hierdoor loopt elk deckje nog lekkerder waardoor de potjes soepeler verlopen
Ik heb dit pas @ FNM gedaan, alleen was het budget daar 40,-. Is echt onwijs leuk om te doen, absolute aanrader voor degenen die het nog niet gedaan hebben!
Het idee klinkt leuk, daarom is dat in onze speelgroep ook wel eens geprobeerd, echter bleek al snel dat zelfs met een budget van 20 euro er nog erg veel verschil in decks blijft bestaan. Ik herinner me een deck rond Wee Dragonauts dat zeer dominant was en een deck dat gebruik maakte van elfjes zoals Wellwisher, ook erg sterk zolang het budget laag genoeg blijft. Ook kwam er vaak een mono zwart deck naar voren zonder creatures, dat won door Exsanguinate. Het idee leuk ons dus leuk, maar in de praktijk bleek dat de potjes er niet langer, leuker of spannender op werden.
Ga je voortdurend prijzen blijven checken? Een deck dat vandaag binnen de grens past kan morgen wel te duur zijn. Nedermagic is vaak vrij prijzig, maar afhankelijk van de andere site kan 20 euro nog best hoog zijn (ik ken zo'n 20 Nederlandse online winkels en verschillende andere bronnen dus ik vind het niet riviaal welke het zou zijn).
Contract from Below is niet banned..? Sowieso zijn de Legacy en Vintage B/R lijsten waarschijnlijk een goede inspiratiebron voor wie een broken deck wil spelen. Cheatyface is niet banned..?
Persoonlijk geef ik meer de voorkeur aan een "gentlemen's agreement" waarbij je in weze afspreekt decks te bouwen die leiden tot leuke potjes.
@Pi,
Ik ga er eigenlijk vanuit dat de prijzen niet voortdurend gechecked, dit is uiteraard iets wat je af kunt spreken met de mensen met wie je speelt. Sowieso is het idee dat je je deckjes niet te sterk maakt, aangezien dit format werd aangeraden voor zogeheten keukentafel magic, sommige kaarten/deckjes worden daar doorgaans niet zo gewaardeerd Iona, Shield of Emeria is daar een mooi voorbeeld van.
In principe zijn er geen kaarten gebanned zoals in de origional post gesteld wordt. Echter is er aan de meeste keukentafels wel een ongesproken "gentlemen's agreement", bij mijn keukentafel wordt mill je bijvoorbeeld niet in dank afgenomen.
Tot slot kan het natuurlijk grappig zijn een deck te zien met kaarten als contract from below die vervolgens onzinkaarten op tafel leggen of om de mogelijke creativiteit van de speler te waarderen. Een leuk voorbeeld hiervan is een deck waar ik tegen speelde die (met hulp van proxies) opende met een black lotus en een mox om vervolgens een hill giant op tafel te leggen.
Edit: Tact is nooit mijn sterkste punt geweest, ik hoop dat dit niet verkeerd overkomt.
Als ik met vrienden speel is het altijd vrij simpel. Draften of met pre constructed decks werken. Draft heeft altijd een leuke luck factor (meestal heb ik deze luck niet) en pre constructed is vaak ook wel op hetzelfde niveau. Laatst leuk potje Tibalt vs Heroes gedaan.
Dus tja, ik sluit me eigenlijk wel aan bij wat hierboven ook al is gezegd. Het lijkt mij een heel leuk iets, maar zelfs voor 20 euro zou je een OP deck kunnen maken tegen andere 20 euro decks. Verder vind ik het idee (qua hoe vaak kaarten in het deck mogen) wel gaaf, dus wie weet gaan we ons er toch een keer aan wagen xD
@Dar-Raksada
Het formaat is beschreven als iets dat zou moeten zorgen dat er geen overpowerde decks gespeeld worden. Het zou daarom dus onlogisch zijn dat er dan alsnog een "gentlemen's agreement" nodig zou zijn om het te laten werken. Dat zou namelijk betekenen dat het formaat niet doet wat het belooft.
Wat ik probeerde te illustreren is dat het altijd wel mogelijk is een deck te bouwen dat niet leuk is om tegen te spelen, proberen met deck constructie regels dit af te vangen is onbegonnen werk doordat er te veel combinaties van kaarten mogelijk zijn. Wat ik zou suggeren is om de verantwoordelijkheid voor het spelplezier bij de spelers te leggen (en alternatieve formaten alleen te gebruiken ter bevordering van het bouwplezier).
p.s. geen probleem met je verwoording, mijn nick zie ik wel liever in lower-case.
p.p.s. de laatste keer dat ik een Ruby in het spel had gebruikte ik hem om Goblins te casten.
Was 2 maanden op vakantie dus kon niet meer reageren, maar ben blij dat er reacties gekomen zijn . Zoals vermeld was dit een concept en was het mogelijk om regels toe te voegen voor verbetering van het concept. Kaarten zoals cheaty face en andere van die set + die andere "1 aprill" set worden bij ons niet gezien als speelbare kaarten, net zoals eigen gemaakte kaarten zeg maar. Vandaar dat die ook niet vermeld staan als baned.
Voor de rest ben ik wel benieuwed welke overpowerd deck jullie dan in gedachten hebben (ff uitwerken via nedermagic lijkt me handig ) met de regels van hierboven in gedachten. Dit met de prijsen van nedermagic natuurlijk. Want zeggen dat iets overpowerd is en ook echt een overpowerd werkend deck maken zijn 2 hele andere dingen