Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Innistrad Crimson Vow
Crimson Vow Commander
Innistrad Midnight Hunt
Midnight Hunt Commander
Adventures in the Forgotten Realms (AFR)
Commander Forgotten Realms (AFC)
Modern Horizons 2 (MH2)
Modern Horizons 1 Timeshifts (H1R)
Strixhaven (STX)
Strixhaven Mystical Archive (STA)
Commander 2021 (C21)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Purphoros, God of the Forge

Serie: Theros (THS)

Rarity: Mythic Theros Mythic

Komt voor in

Serie Normaal Foil
Theros
 1
19,95
 -
39,95
Purphoros, God of the Forge | Theros

 Op voorraad 

€ 19,95 (1x)

 Kopen

FOIL 

€ 39,95

Uitverkocht

Veilig betalen met iDeal

 Reactie plaatsen

@ Zanquis: Hoezo met 2 kaarten gemakkelijk te abusen. In (casual) multiplayer (waar deze kaart duidelijk voor gemaakt is - Each opponent) speel je deze kaart toch gewoon met Norin the Wary. Dan ben je toch zo goed als klaar.

24-9-2013 07:55:00

Deze met Krenko, hm.. waarom heb ik dáár niet aan gedacht? Dat is echt gaaf.
Helaas niet T2, maar goed... speel ik toch weinig .

24-9-2013 07:40:00

Gister deze in een Krenko, Mob Boss Edh tegen me gehad. Gelukkig waren we met 5 man anders hadden we nioit iedere keer net op tijd Krenko weggekregen...

24-9-2013 07:35:00

Deze gisteravond getest in een Standard deck vs. Modern: 2-1, 2-0, 2-0.

In combinatie met Young Pyromancer en een Guttersnipe ernaast is deze jongen heel, heel, heel goed.
Topkaartje!

Leroy (8) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
23-9-2013 17:17:00

Ik speelde laatst met commander tegen deze. Hij is echt goed. Zeer explosief en vrij weinig tegen te doen (uiteraard zijn er natuurlijk antwoorden maar hij is zo goedkoop qua mana als commander).

23-9-2013 08:33:00

Deze is duurder geworden? Echt goed met pyromancer..

Global Moderator NederMagic Rules Advisor Xander (1) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
23-9-2013 08:15:00

Buiten het spel is dit een legendary creature card (zie de type regel). Zijn ability dat hij in bepaalde situaties geen creature is, geldt alleen op de battlefield. Dus ja.


CR 903. Commander

903.3. Each deck has a legendary creature card designated as its commander. (...)

23-9-2013 08:09:00

Misschien domme vraag maar dit soort kaarten mogen ook als commander gebruikt worden? ook al is devotion minder als 5?

20-9-2013 20:03:00

Er is al door MaRo verteld dat er nog 10 goden aankomen, en dat die verspreid zullen zijn over de komende 2 sets. Verder weten we niets... Maar zullen we eerst eens van Theros gaan genieten voordat we alweer naar de volgende set kijken?

20-9-2013 16:57:00

Ik denk juist dat die minder goed worden. Dit zijn tenslotte de oppergoden en die anderen zijn 'mindere' goden.

20-9-2013 16:01:00

beste god. Ik vermoed dat er in de vervolg set ook multi-color goden zullen zitten? Die zullen dan wel errerg goed worden natuurlijk!

Global Moderator NederMagic Rules Advisor Xander (1) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
20-9-2013 15:49:00

Hoe bedoel je?

Ik vermoed zelf dat "another creature" niet inhoudt dat hijzelf een creature moet zijn, maar dat het om een creature gaat dat alleen niet hijzelf mag zijn (of hij nu een creature is of niet). Subtiel verschil.

20-9-2013 15:39:00

deze is echt hard! te hard zelfs. gewoon spelen met kaarten die tokens poepen (token-deck)

Als je die ability pas krijgt als je devotion 5 of groter is, waardoor hij een creature wordt, is nog acceptabel.

17-9-2013 16:43:00

Goblin deck met Krenko, Mob Boss en deze = bye bye iedereen..

17-9-2013 13:00:00

Tja het is waarschijnlijk een van de meest makkelijke om te abusen.

met 2 kaarten erbij heb je bv een infinite combo bv.
Er zijn i.i.g. genoeg kaarten die je steeds als creature kan laten doodgaan en terug laten komen.

Naast paar Myr Retrievers en of sac voor 2 mana of gratis casten en instant killen optie kan je ook bv 2x Bladewing the Risen in spel smokkelen voor je fun.

Zo zijn er nog wel veel meer opties maar ook gewoon massaal tokens in spel brengen is idd al snel dodelijk.

Oracle

Legendary Enchantment Creature - God 6 / 5

Indestructible
As long as your devotion to red is less than five, Purphoros isn't a creature.
Whenever another creature enters the battlefield under your control, Purphoros deals 2 damage to each opponent.
2R: Creatures you control get +1/+0 until end of turn.

Tournooi-info

Legal in: Vintage, Legacy, Modern, Commander

Officiele rulings

9/15/2013
Numeric mana symbols (0, 1, and so on) in mana costs of permanents you control don’t count toward your devotion to any color.

9/15/2013
Mana symbols in the text boxes of permanents you control don’t count toward your devotion to any color.

9/15/2013
Hybrid mana symbols, monocolored hybrid mana symbols, and Phyrexian mana symbols do count toward your devotion to their color(s).

9/15/2013
If an activated ability or triggered ability has an effect that depends on your devotion to a color, you count the number of mana symbols of that color among the mana costs of permanents you control as the ability resolves. The permanent with that ability will be counted if it’s still on the battlefield at that time.

9/15/2013
The type-changing ability that can make the God not be a creature functions only on the battlefield. It’s always a creature card in other zones, regardless of your devotion to its color.

9/15/2013
If a God enters the battlefield, your devotion to its color (including the mana symbols in the mana cost of the God itself) will determine if a creature entered the battlefield or not, for abilities that trigger whenever a creature enters the battlefield.

9/15/2013
If a God stops being a creature, it loses the type creature and all creature subtypes. It continues to be a legendary enchantment.

9/15/2013
The abilities of Gods function as long as they’re on the battlefield, regardless of whether they’re creatures.

9/15/2013
If a God is attacking or blocking and it stops being a creature, it will be removed from combat.

9/15/2013
If a God is dealt damage, then stops being a creature, then becomes a creature again later in the same turn, the damage will still be marked on it. This is also true for any effects that were affecting the God when it was originally a creature. (Note that in most cases, the damage marked on the God won’t matter because it has indestructible.)

Decktips