Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Innistrad Crimson Vow
Crimson Vow Commander
Innistrad Midnight Hunt
Midnight Hunt Commander
Adventures in the Forgotten Realms (AFR)
Commander Forgotten Realms (AFC)
Modern Horizons 2 (MH2)
Modern Horizons 1 Timeshifts (H1R)
Strixhaven (STX)
Strixhaven Mystical Archive (STA)
Commander 2021 (C21)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Phyrexian Obliterator

Serie: New Phyrexia (NPH)

Rarity: Mythic New Phyrexia Mythic

Komt voor in

Serie Normaal Foil
Masters 25
 -
14,95
 -
59,90
New Phyrexia
 -
19,95
 -
39,95
Phyrexian Obliterator | New Phyrexia

Prijs:

€ 19,95

Uitverkocht

FOIL 

€ 39,95

Uitverkocht
 Reactie plaatsen
11-12-2011 18:33:00

Wordt deze nou eigenlijk in Legacy gespeeld?
Ik wil een mono zwart deck gaan maken voor legacy en vraag me af of deze goed genoeg is.

11-12-2011 11:51:00

Ik denk meer dat hij zijn deck bedoelde als 50-50 win tegen dredge.

Maar beetje nutteloos om zo laat op iemand te reageren denk ik.

11-12-2011 05:41:00

Beetje oude comment van PenPen, maar hoe wil je hiermee winnen tegen Dredge? Ook al cheat je hem in het spel turn 2? Dredge heeft Iona, zwart, jij trapt de Dredge speler voor vijf hij jou voor minimaal 7 en heeft daarnaast nog Zombie's en Narcomoeba's, die sact hij/zei wel aan deze kaart, als hij/zei Narco's aan hem sact door het blocken van één zombie krijgt hij/zei nog wat zombie's terug, veel plezier tegen een Iona en een groep zombie's en misschien wel een enkele Narcomoeba. Hij/zei maakt nog wat zombie's met een Ichorid die hij/zei sact end turn of aan flashback etc. etc. ik denk dat het dan wel snel afgelopen is met je 5/5. Naast Iona heb je ook nog Elesh Norn, of een zieke Dredge met gewoon nog zombie's om je te mollen met de +1/0 Haste. Ook al maakt hij je niet af met de eerste attack, dan wel met de tweede. Wat zombie's saccen is zo gedaan hoor.

Kan je wel zeggen post board, maar dat kunnen we blijven zeggen in magic net zoals PTE/STP etc.

7-12-2011 22:54:00

aha slim bij The Cheese Stands Alone!

7-12-2011 22:38:00

Bij Trample is het zo dat je minimaal lethal moet assignen op het blockende beest. De beste deal is dus 5 damage op de Oblirator en 15 damage op je tegenstander. In dat geval moet je 5 permanents saccen.

Je mag er ook voor kiezen om jouw aanvallende beest meer damage te laten doen op de Oblirator en minder op je tegenstander. Dat zal je niet snel doen, maar het kan wel!

7-12-2011 22:19:00

Maar 5 want de obliterator krijgt maar 5 damage en de speler 15

7-12-2011 21:47:00

hey.

Stel ik val obliterator aan met een 20-20 trample creature.
moet ik dan 20 permanents saccen of 15 omdat ik trample heb?

5-12-2011 00:34:00

Dat is iets anders Rieuwerd.

In dat geval sacrifice je hem voordat er combat damage gedaan wordt en dan krijgt de Obliterator ook geen damage meer en gaat zijn ability ook niet af. Echter dat is in de meeste gevallen volkomen nutteloos, aangezien de Obliterator trample heeft en dus vervolgens alsnog damage doet aan de speler die hij aanvalt.

Maar Tom wilde eerst de combat damage laten gebeuren en dan de Squire saccen aan het effect van Obliterator. Aangezien Squire doodgaat aan zijn schade voordat Obliterator's ability op de stack gaat (en dus ver voor deze resolvet) kan dat dus niet.

5-12-2011 00:05:00

Vond dat een goede vraag van Tom, want op de computer kan het namelijk wel tijdens de block fase > stop timer > sacrifice en er gebeurd niets. Telt als block, maar wordt wel gesacrificed en krijgt zo ook geen damage. (Mooi engels/ nederlands btw.) Maar er klopt wel meer niet in het computer spel.
Zo leer je steeds weer wat bij

5-12-2011 00:03:00

Trisss (8) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
30-11-2011 21:46:00

kan erg leuk zijn met Prey Upon

Nico (1) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
10-11-2011 19:14:00

Er bestaat geewoonweg geen beter antwoord op deze kaart, dan het activeren van Kiku, Night’s Flower of het spelen van Kiku’s Shadow.

Kan je opponent lekker 5 permanents sacificen .

10-11-2011 18:45:00

Thx man, was even een twistpunt.

10-11-2011 18:37:00

Sacrificen gebeurt pas na de combat damage, wanneer de trigger resolved. Elite Vanguard is dan al dood, dus kan hij niet meer gesacrificed worden.

Iets uitgewerkter stappenplan:

=combat damage step=
1. Combat damage wordt gedaan, obliterator triggered.
2. State-based actions worden uitgevoerd, Vanguard gaat naar de graveyard.
3. Obliterator trigger gaat de stack op, priority wordt uitgedeeld.
4. Obliterator trigger resolved, sacrifice 2 permanents.

10-11-2011 18:33:00

Als Phyrexian Obliterator wordt geblockt door bijv. Elite Vanguard kan men dan Elite Vanguard bij het gebeuren van de combat damage dan ook als een permanent sacrificen of gebeurt het sacrificen na de combat damage?

Oracle

Creature - Horror 5 / 5

Trample
Whenever a source deals damage to Phyrexian Obliterator, that source's controller sacrifices that many permanents.

Tournooi-info

Legal in: Vintage, Legacy, Modern, Commander

Officiele rulings

3/16/2018
If creatures an opponent controls are dealt lethal damage at the same time that Phyrexian Obliterator is dealt damage, those creatures will be destroyed before that player chooses permanents to sacrifice.

Decktips