Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar
Spoilers
Innistrad Crimson Vow
Crimson Vow Commander
Innistrad Midnight Hunt
Midnight Hunt Commander
Adventures in the Forgotten Realms (AFR)
Commander Forgotten Realms (AFC)
Modern Horizons 2 (MH2)
Modern Horizons 1 Timeshifts (H1R)
Strixhaven (STX)
Strixhaven Mystical Archive (STA)
Commander 2021 (C21)
Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.
Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.
Add the Fun: Casual Magic is de nieuwe noemer voor mijn columns. In deze grote borrelende poel zit vanalles: Het Magic voor op of onder de keukentafel, tips voor mensen die van zakgeld moeten rondkomen, dat ene stoere deck dat inslaat bij iedereen in je Local Game Store, decks om een thema, games met zoveel mogelijk mensen tegelijk. Magic draait volgens mij om het hebben van plezier, zowel voor jou als je tegenstanders. Deze rubriek dient hopelijk vooral als inspiratiebron om dat te bereiken.
Groen is, als diehard Timmy zijnde, mijn favoriete kleur. Enorm dikke beesten die keihard je tegenstander de grond in schoppen. Daarbij komt ook nog eens dat je in groen beschikt over een van de coolste fantasy-rassen: Elves. Nu is groen erg makkelijk te spelen, en erg goedkoop. Ideaal voor de beginnende speler, maar toch nog altijd leuk als ‘oude rot’ . Ik zal géén decklijsten geven, dat laat ik aan je eigen fantasie en creativiteit over. Spelen met je eigen ideeën is veel leuker .
Met groen kan je enorm veel kanten uit. Elfdecks zijn de meest bekende, maar ook Mono-G landdestruction en Tooth and Nail worden veel gespeeld. Daar zal ik het vandaag niet over hebben. Deze column is bedoelt voor de casual speler; dit gaat over een groen deck, zoals groen hoort te zijn: paar land, paar elfjes en véél dikke beesten.
Het meest belangrijke aan ieder deck is een Mana-Curve. Zolang je iedere beurt wat neer kan leggen ben je goed bezig. Om dat te kunnen moet je in de eerste plaats mana-producenten hebben. hier zijn er een aantal te vinden. De beste, naar mijn mening, voor in dit deck-idee:
Llanowar Elves en Fyndhorn Elves. Beide een 1/1 beestje voor , die ook nog kan tappen voor . Andere erg goede zijn Priest of Titania, Fyndhorn Elder, Quirion Ranger, Vine Trellis. Werebear past ook perfect in het deck. Later in het spel, als je Threshhold hebt bereikt is deze zelfs 4/4. Creatures als Eternal Witness en Elvish Piper zijn erg handig, uiteraard. Duur, maar erg dodelijk is Rofellos, Llanowar Emissary, deze verdubbelt je mana. Uiteraard heb je ook land in je deck. Forest, Okina, Temple to the Grandfathers, Pendelhaven kunnen allemaal gewoon geven. Gaea’s Cradle is helemaal geweldig, maar erg prijzig. Ik raad je aan om ongeveer 20 land te spelen, en 10 tot 12 mana-creatures.
Elfjes zijn erg leuk, maar er moet ook nog gewonnen worden. Dat gaat natuurlijk niet met 1/1’tjes. Tijd voor het echte werk: de dikzakken! Krosan Cloudscraper en Skyshroud Behemoth zijn natuurlijk dik. Maar hier kom je er niet mee. Ze zijn gewoon te duur voor wat ze doen. Je moet creatures met een optimale kost-power verhouding vinden. hier zijn álle dikkerds te vinden. Een aantal die ik erg goed vind: Silvos, Rogue Elemental. voor 8 power is insane. Daar komt nog trample én regenerate bij. Wow, noemen ze dat. Weatherseed Treefolk is een andere. 5 mana voor 5 power, dat is al niet mis. Weatherseed kan ook nauwelijks dood! Én dan ook nog trample, commentaar overbodig. Killer Bees is een ander creature dat erg de moeite waard is. Net zoals Ursapine levert iedere forest je een extra schade op.
Creatures voor in je deck vinden een geen punt zolang je je aan een aantal regels houdt: Een beest moet aan deze voorwaarden voldoen:
1) Minimaal voor 4 kunnen schoppen,
2) Maximaal 7 mana kosten.
3) Moeilijk te slopen zijn.
Alle extra’s zijn mooi meegenomen. Trample / Flying / Rhox-Trample zijn erg goed, maar geen múst. Mono-, althans, onze variant, is een casual deck. Zolang jij het maar een gaaf beest vind, is het goed.
Dan de spells. In decks als deze kan je jouw spells eigenlijk in 3 categorieën kwijt:
1. Removal.
2. Creature-bursting
3. Mana-versnelling.
Removal is er in groen niet veel. Het houdt op met een paar Hurricane-achtige dingetjes en Naturalize. Naturalize is een kaart die je zeker, als je casual speelt móet spelen. Wear Away mag ook, die is in mono- zelfs nét ietsje beter, omdat je die eventueel nog op een tweede kopie zou kunnen splicen. Creeping Mold, Thermokarst en Ice Storm zijn ook prima kaarten, maar daarmee ga je een compleet andere weg in. Hoewel daar natuurlijk níets op tegen is.
De tweede spell-klasse zijn de creature-bursters. Giant Growth is uiteraard de klassieker. Might of Oaks is ook hemels, alhoewel deze hun meerdere moeten erkennen aan een één-mana Aura’tje uit Urza’s Legacy: Rancor. Rancor is afgrijselijk sterk. +2/+0 is op zich niet zo heel raar, Trample erbij ook niet. Maar bedenk, dat als je 2x schopt, Rancor al meer schade heeft gedaan dan Giant Growth. Bij een derde keer kan je Might of Oaks al benaderen. Je hebt tot dan nog maar één mana betaald! Trample is goed met kaarten als Spined Wurm, en dé Timmy-kaart himself: Verdant Force. Mocht je geen dikkerds hebben liggen: 3/1 trample elfjes zijn leuk. Ze halen een beest weg óf ze schoppen voor 3. Rancor heeft net als Weatherseed Treefolk het vermogen om terug te blijven komen. Zolang je genoeg elfjes hebt, kan je er bést een paar missen . Als je geld over hebt is Berserk je man. Ik heb wel eens een Killer Bees 3x opgepomt, 1x geMight of Oaksed, en eenmaal geBerserked. 20/10 Trample op je nek.
De derde klasse is die van de mana-versnelling. Rampant Growth, of zijn maatje Sakura-Tribe Elder zijn prima, maar bewijzen hun nut pas echt in 2 of meer kleuren decks. Aangezien wij Mono bezig zijn laten we ze even zitten. Kodama’s Reach is eventueel wél een mogelijk, deze haalt immers twee landjes tevoorschijn. Wild Growth is een hard-to-kill Llanowar Elves en dient zijn nut uitstekend.
Een redelijk standaard deck ziet er als volgt uit:
20-23 land,
8-12 Elfjes
10-15 Fatties
4-10 Spells
Ik wil afsluiten met nog een paar kaarten waar je prima een casual deck omheen kan bouwen, mocht je wat inspiratie nodig hebben:
Jolrael, Empress of Beasts
Penumbra Wurm
Defense of the Heart
Azusa, Lost but Seeking
Earthcraft
Deranged Hermit
Terravore
Manabond
Masumaro, First to Live
Feedback, vragen of onderbouwde kritiek? Message mij [door hier klikken óf laat het hieronder achter! Veel succes met bouwen en spelen en vooral, veel plezier!
~Steven
ik denk dat je met deze kaart beginnende spelers ontzettend helpt, veel wilen er ook groen spelen zoals jij, maar die weten niet wat van kaarten e kunnen gebruiken, daar help je ze erg mee.
voor gevorderde spelers voegt dit niet veel toe, misschien dat je ze op ideeen brengt om weer casual decks te maken ipv alleen tournament play
verall goede column
mvg
Wesley
ps je link werkt niet, hij Nmt naar steven geurtste, spatie vergeten?
dus iedereen die commentaar heeft, NM niet via die link
Wesley, idd Ik zal het veranderen in het .doc bestand.. Niet dat ik ooit veel commentaar op mijn columns krijg hoor
Klik maar gewoon op het uitroeptekentje achter mijn naam dus
@ Beckers: Tja, het kán.. maar áls je groen speelt, dan wil je, ík iig, dikkerds hebben
En that's the spirit Casual deck to the max! Alhoewel mijn The Cheese Stands Alone deck nog steeds écht slecht is
ligt waarschijnlijk dus aan mij, want ik speel geen groen, ik heb het niet zo op die kleur, vooral door de elven, maar die dikkerds zijn wel cool