Tips

Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar

Spoilers
Innistrad Crimson Vow
Crimson Vow Commander
Innistrad Midnight Hunt
Midnight Hunt Commander
Adventures in the Forgotten Realms (AFR)
Commander Forgotten Realms (AFC)
Modern Horizons 2 (MH2)
Modern Horizons 1 Timeshifts (H1R)
Strixhaven (STX)
Strixhaven Mystical Archive (STA)
Commander 2021 (C21)

Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.

Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.

Kaart van de dag: Aether Vial (5-8-2011)

Scroll: [boven|reacties|beneden]
5-8-2011 15:50:00

Kaart van de dag: Æther Vial!



Aether VialGister Psychic Venom, vandaag ga ik aan de slag met Tournament-waardigheid. Æther Vial is daar de perfecte kaart voor!

RulesVoordat we gaan kijken WAAROM Æther Vial zo goed is in Tournaments, moeten we eerst weten wat de kaart eigenlijk doet. Voila, de Oracle Text:

Artifact
At the beginning of your upkeep, you may put a charge counter on Æther Vial.
T: You may put a creature card with converted mana cost equal to the number of charge counters on Æther Vial from your hand onto the battlefield.
Geen Official Rulings erbij, Æther Vial is een behoorlijk simpele kaart. In je upkeep >mag< je er een charge counter op leggen en als je Æther Vial tapt mag je een creature in het veld leggen (niet casten!) met CMC (Converted Mana Cost) gelijk aan het aantal charge counters.

Een leuk extraatje is het feit dat Æther Vial op instant-speed te activeren is! Een truckje hiermee is al uitgelegd in een eerdere KvdD, namelijk de episode over Shrieking Mogg ( hier )!

CasualAangezien Æther Vial vooral bekend is door Legacy zal ik vandaag het Tournament-gedeelte hier plaatsen.

Waarom is Æther Vial eigenlijk zo bekend?

Het beste voorbeeld is de tribe Goblins. Goblins zijn erg sterke wezens (Goblin Lackey, Goblin Piledriver en Goblin Warchief zijn een paar prima voorbeelden daarvan). Ze zijn snel, ze zijn gemeen en ze zijn aanwezig in grote getallen.

Goblins is dan ook erg fan van Æther Vial: een of 2 extra goblins per beurt in het spel sneaken zonder de mogelijkheid voor de tegenstander om dat te counteren (afgezien van natuurlijk Stifle of Trickbind) is perfect voor een toch al zeer snel deck.

Een paar targets voor de Æther Vial zijn dan ook de Goblin Chieftain, Goblin Warchief of de Goblin Ringleader, kaarten met een relatief "hoge" mana-cost. Door juist hen in het spel te "Vialen" hou je flink wat mana over om andere truckjes uit te halen!

hier een voorbeeld van een Goblin-lijst!


Maar Goblins is tegenwoordig niet het enige deck dat Æther Vial speelt! Er is namelijk een mooie blauwe variant bijgekomen... Merfolk!

Merfolk is een zeer populaire tribe geworden in Legacy, daar het de counter-mogelijkheid van Force of Will heeft. Sinds het verschijnen van Lorwyn heeft deze tribe eindelijk de kaarten gekregen die het nodig had om groot te worden.

hier een voorbeeld van een Merfolk-lijst!

De voordelen van Merfolk zijn kaarten als Cursecatcher die 2-in-1 zijn. Cursecatcher kan hard schoppen door middel van de Lords (Lord of Atlantis, Merfolk Sovereign en Merrow Reejerey), maar het is ook nog eens een Daze. Perfect om als reactie op een spell even in het spel te sneaken en zo ervoor te zorgen dat je de spell countert; dit is 1 van de truckjes die Merfolk zo goed maakt.

Een ander leuk truckje dat Æther Vial zo goed maakt in Merfolk is Coralhelm Commander. Terwijl jij je creatures het veld in Vialt, blijf je mana openhouden voor counters of het levelen van je Coralhelm Commander!


Zelf ga ik proberen Æther Vial te spelen met een andere tribe: Faeries! hier is mijn Faerie-lijst te vinden.
Waarom Faeries?

- Cloud of Faeries: Door deze in het spel te Vialen heb ik altijd counter-mana o.i.d. over. Ik speel mijn Standstill, Vial mijn Cloud of Faeries in het spel en untap mijn land weer. Wil mijn tegenstander mijn Standstill breken, dan zal de spell waarmee hij dat doet dus zoiezo gecounterd worden. Wil hij hem niet breken? Dan Vial ik gewoon lekker door, kijken hoe hij dat vind..!

-Spellstutter Sprite: Counteren zonder mana vind ik een goed plan, toch? Als reactie op een spel Vial ik de Spellstutter Sprite en counter zo zijn spell als de Spellstutter Sprite de battlefield raakt.

-Sower of Temptation: Op het einde van mijn tegenstander's beurt nog even een creature overnemen voor 0 mana vind ik goed genoeg, of niet? Zo kan ik in mijn beurt er meteen mee aanvallen, het overgenomen creature is namelijk onder mijn controle sinds het begin van mijn upkeep.


Dat zijn dus enkele voorbeelden van hoe Æther Vial goed te gebruiken is.
Heb jij nog een leuk truckje ontdekt of wil je wat informatie toevoegen aan het bovenstaande?
Heb je bijvoorbeeld een superleuk Elf-deck gebouwd waar Æther Vial niet in kan ontbreken?
Schaam je niet en brand los!

FeedbackNiet geheel onbelangrijk, wat vond je van de kaart van de dag?
Heb je nog verzoekjes, wil je graag een kaart uitgelegd/besproken hebben?
Laat het me weten!

CreditsCredits gaan naar Rob en Toon (en mij): bedankt voor het posten van jullie decks jongens!!

ExtraIk houd een Thema-wedstrijd (6 Augustus << Deze datum zal verzet worden! Volg het in de volgende link); wil je meedoen schrijf je dan hier in! (informatie staat daar ook!)
1e prijs: Spaanse Sneak Attack!

 Reactie plaatsen

Reacties (13)

Scroll: [boven|reacties|beneden]
5-8-2011 15:53:00

Kort maar krachtig denk ik?

5-8-2011 15:58:00

Wel ok ja
Ook nog wel iets hip: als je je vial tapt en je tegenstander zegt ok (hij reageert niet, passeert priority terug voor de gevorderden) dan kan hij niet meer reageren vooraleer het creature al in play is.

Dit maakt meestal niet veel uit, maar het is wel balen als je zo een Magus of the Moon dropt. Heeft je tegenstander dan Windswept Heaths/Savannahs in play en Swords to Plowshares/Path to Exiles in zijn hand, vloekt ie heel erg hard!

5-8-2011 15:59:00

Inderdaad: bij het activeren van de Æther Vial hoef je inderdaad niet te laten zien welk creature je gaat Vialen! Nogal gemeen inderdaad tegenover Zoo als je de Magus doet..

5-8-2011 16:03:00

En dus moet je eigenlijk gewoon elke beurt je vial activeren. Er staat immers you may put a creature into play. Dus zelfs als je niets hebt gewoon stiffles uitlokken

-Bram

5-8-2011 16:05:00

Gemeeeeeen...

Official Rules Advisor ~Jop~ (39) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
5-8-2011 16:07:00

een Unwinding Clock erbij is ook leuk, zo kan je altijd je vial activeren

5-8-2011 16:09:00

@ Bram Haha nooit aan gedacht, dat is wel evil ja

Overigens werkt vial dus ook erg goed met Merrow Reejerey in het spel. Je vialt bijvoorbeeld een Silvergill Adept. Pakt een kaart, speelt nog een merfolk, untapped Aether Vial etc.

Het gebeurd niet vaak dat het echt een kettingreactie opleverd, maar soms wel eens en dat is erg leuk!

5-8-2011 16:10:00

Gelukkig zegt de Reever 'cast' en niet enter-the-battlefield, anders zou het helemaal loslopen..

Official Rules Advisor Jan (125) Offline Profiel Stuur persoonlijk bericht
5-8-2011 17:06:00

De vial is wel één van mijn all-time-favorite artifacts. Ik heb een equipment-deck ( hier ) waar hij in zit en waar ik heel graag mee speel.

Vooral Leonin Shikari, Spellskite en Kor Skyfisher vialen in dat deck wel heel leuk in...

5-8-2011 17:07:00

@ Looky, pfew inderdaad. Over overpowered gesproken

5-8-2011 19:24:00

Ik speel hem Casual in combinatie met Energy Chamber; Zo krijg je toch wat sneller je fatties in het spel.

Tip voor kaart van de dag: Mageta the Lion

Ik had hier ooit een deck mee icm angels en vampires

5-8-2011 19:26:00

Hmm.. Mageta is wel gaaf ja!

15-8-2011 21:37:00

Eigenlijk een flinke jongen in alle snelle decks. Ben nog steeds aan het dubben of er plek voor is een het affinity legacydeck dat ik aan het maken ben!

Scroll: [boven|reacties|beneden]