Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar
Spoilers
Innistrad Crimson Vow
Crimson Vow Commander
Innistrad Midnight Hunt
Midnight Hunt Commander
Adventures in the Forgotten Realms (AFR)
Commander Forgotten Realms (AFC)
Modern Horizons 2 (MH2)
Modern Horizons 1 Timeshifts (H1R)
Strixhaven (STX)
Strixhaven Mystical Archive (STA)
Commander 2021 (C21)
Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.
Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.
Serie: Commander 2015 (C15)
Serie | Normaal | Foil | ||
Avacyn Restored | 12,95 | 29,95 | ||
Commander 2015 | 7,95 | |||
Commander Anthology II | 7,95 | |||
FOIL | ||||
Masters 25 | 7,95 | 9,95 |
Prijs:
€ 7,95
Er zijn dan twee replacement effects die de schade op jou willen vervangen.
Omdat de schade op jou is, ben jij degene die mag kiezen in welke volgorde die replacement effects toegepast worden.
Het is dan inderdaad slim om die van Gisela eerst toe te passen om de schade te halveren en dan die van Szadek om uiteindelijk inderdaad maar de helft te hoeven millen.
Stel, als je het andersom doet, dan moet je wel alles millen en heeft het replacement effect van Gisela niks meer te doen omdat er geen schade meer is om te vervangen (want daarvoor waren de +1/+1 counters en het millen in de plaats gekomen).
---
CR 616. Interaction of Replacement and/or Prevention Effects
616.1. If two or more replacement and/or prevention effects are attempting to modify the way an event affects an object or player, the affected object's controller (or its owner if it has no controller) or the affected player chooses one to apply (...)
616.1e Once the chosen effect has been applied, this process is repeated (taking into account only replacement or prevention effects that would now be applicable) until there are no more left to apply.
als ik wordt aangevallen door Szadek, Lord of Secrets en ik heb haar liggen, moet ik dan de helft millen? of gewoon alles?
Ik vind deze met Pyrohemia anders ook best lomp. Herhaaldelijk voor 2 schade kunnen doen aan alle beesten van je tegenstander(s) en al je tegenstanders? Zonder zelf schade te happen?
Maar Manabarbs is idd ook nasty.
@Bruxxon: Ja, dan gaat Kaalia of the Vast dood, maar dan valt ze wel aan en triggert haar ability dus nog steeds. Doet dus niks af aan het feit dat je dan potentieel gratis (of gratis, het kost je Kaalia, maar nog steeds relatief goedkoop) een Gisela of Dragon Tyrant uit je hand aanvallend in het spel mag leggen
Hell, in dat geval is het zelfs mogelijk om met angels, demons of dragons aan te vallen met toughness 2 of minder terwijl dat normaal niet het geval zou zijn (of dat het waard is om je Kaalia voor op te offeren is een tweede, maar het kan wel)
Dat is wel heel ziek ja
Deze en Manabarbs was het engste synergy ooit met twee kaarten in EHD tot nu toe wat ik heb gezien met deze commander.
Kleine aanvulling: Een prevention effect is namelijk gewoon een replacement effect.
"Prevent X damage" betekent niks anders dan "If Y damage would be dealt, Y - X damage is dealt instead."
Dan mag jij nog steeds kiezen welke je als eerste toegepast wil zien. (Relevante comprule is al hieronder door Xander gepost). Replacement en prevention effects zijn volledig gelijkwaardig voor de spelregels.
andersom als jij die curse bij jouw light en je geilisela liggen dan mag je volgens mij toch niet kiezen omdat de ene een replacement effect is en de andere een prevention effect ?
eerst verdubbelt (enchant): 3 * 2 = 6 damage
dan de helft preventen (angel): 6 / 2 = 3 prevented, 3 damage
of
eerst de helft preventen (angel): 3 / 2 = 2 prevented, 1 damage
dan verdubbelt (enchant): 1 * 2 = 2 damage
Dus dat wordt 3 > 6 (Gisela) > 12 (Curse).
Er zijn dan twee replacement effects van toepassing. Degene die de schade krijgt, mag kiezen in welke volgorde ze toegepast moeten worden.
In dit geval maakt de volgorde echter weinig uit. Als jij een Lightning Bolt op je tegenstander gooit, wordt die schade twee keer verdubbeld. Hij doet dus 4 keer zoveel schade.
---
CR 616. Interaction of Replacement and/or Prevention Effects
616.1. If two or more replacement and/or prevention effects are attempting to modify the way an event affects an object or player, the affected object's controller (or its owner if it has no controller) or the affected player chooses one to apply (...)
616.1e Once the chosen effect has been applied, this process is repeated (taking into account only replacement or prevention effects that would now be applicable) until there are no more left to apply.
Als ik deze mevrouw heb liggen en een Curse of Bloodletting, hoeveel damage doet een Lightning Bolt dan ?
@Stefan: wat dacht je van Powerstone Minefield?
Nou ik wil geen Kaalia met haste, en de tegenstander heeft deze ook in de hand in turn 3, tegen over mij hebben in de aanval fase.
Hangt nog steeds van de situatie af. Ik heb ook een Kaalia deck gehad waarbij ik vaak genoeg Kaalia heb opgeofferd om gewoon een dikke angel, demon of draak het spel in te cheaten. Beesten als Dragon Tyrant aanvallend het spel in kunnen cheaten en mana overhouden om hem op te kunnen pompen vind ik het best wel waard om Kaalia voor op te offeren.
Maar dit is echt wel een heel brute kaart. Werkt ook heerlijk met Pestilence, Pyrohemia en/of Repercussion. Jammer dat hij niet meer op voorraad is. Ik heb beetje persoonlijke regel om geen kaarten van meer dan 3 euro te kopen, maar zou bijna geneigd zijn om voor deze kaart een uitzondering te maken.
Maar wel een luxepositie heb je dan In mijn omgeving zal kaalia echt nooit aanvallen
Niet de meest ideale commander, beetje kwetsbaar.
Legendary Creature - Angel 5 / 5
Flying, first strike
If a source would deal damage to an opponent or a permanent an opponent controls, that source deals double that damage to that player or permanent instead.
If a source would deal damage to you or a permanent you control, prevent half that damage, rounded up.
Legal in: Vintage, Legacy, Modern, Commander
3/16/2018
Gisela doubles damage dealt to opponents and permanents your opponents control from any source, including sources controlled by those opponents.
3/16/2018
If multiple replacement effects would modify how damage would be dealt, the player being dealt damage (or the controller of the permanent being dealt damage) chooses the order in which to apply those effects.
3/16/2018
If damage dealt by a source you control is being divided or assigned among multiple permanents an opponent controls or among an opponent and one or more permanents they control simultaneously, divide the original amount and double the results. For example, if you attack with a 5/5 creature with trample and your opponent blocks with a 2/2 creature, you can assign 2 damage to the blocker and 3 damage to the defending player. These amounts are then doubled to 4 and 6 damage, respectively. You can’t double the damage to 10 first and then assign 2 to the creature and 8 to the player.
Decktips