Meest gebruikte links
Actieve topics
Laatste kaartcommentaar
Spoilers
Innistrad Crimson Vow
Crimson Vow Commander
Innistrad Midnight Hunt
Midnight Hunt Commander
Adventures in the Forgotten Realms (AFR)
Commander Forgotten Realms (AFC)
Modern Horizons 2 (MH2)
Modern Horizons 1 Timeshifts (H1R)
Strixhaven (STX)
Strixhaven Mystical Archive (STA)
Commander 2021 (C21)
Alle spoilers zijn te maken in de catalogus en staan met linkjes op de winkel homepage.
Verkoop of ruil je overtollige kaarten aan Nedermagic via onze dynamische inkooplijst of vraag per email een bod op je gehele collectie.
Serie: Planechase Anthology (PCA)
Serie | Normaal | Foil | ||
Planechase 2012 | 1,95 | |||
Planechase Anthology | 1,00 |
Prijs:
€ 1,00
@Peter. Mijn ervaring met manabase van de precon commander decks is dat ze best wel goed zijn, maar zes specifieke kleuren maken blijft lastig. Zelfs in een tweekleurendeck. Hij is leuk.lategame, maar een dode kaart tot en met beurt negen of tien denk ik. Eerst het deck maar eens zonder proberen 😉.
Het kan wel maar dan moet je niet verwachten dat het beurt 6 er ligt.
Maar ik ken het probleem, ik heb een Kiki-Jiki, Mirror Breaker in een driekleurendeck waarbij rood het kleinste aandeel heeft. Héél soms komt het niet uit.
@Paulus dit is een baas in aura decks, maar ik denk dat de cost wel echt killing is in een 3-kleurendeck
Bedenk trouwens dat er geen 'hogere authoriteit' is die bepaald hoe komma's gebruikt dienen te worden, het is louter conventie. Er is in mijn ogen een verschil tussen 'Dragonlord Atarka' en 'Atarka, Dragonlord', maar het kan zijn dat het voor WOTC het puur stylistisch is.
Ik denk dat een komma ook gebruikt wordt om verschillende versies van een kaart/karakteristiek te onderscheiden. Van Lilliana zijn er inmiddels al aardig wat versies. Ook heb je het verschil tussen bijvoorbeeld Dragonlord Atarka en Atarka, World Render.
En deze kaart is trouwens echt mooi voor het nieuwe enchantment deck van commander 2018.
Het lijkt er inderdaad op dat soms als de naam gevolgd wordt door een bijvoeglijk naamwoord of beroep/class, er geen komma na de naam komt. Er zijn wel gevallen die wat twijfelachtig zijn, zoals bijvoorbeeld Dosan the Falling Leaf, en ik vind eigenlijk dat gekleed zijn met de dageraad dermate uniek is dat het best een AKA zou mogen zijn en dat bijvoorbeeld Liliana, the Necromancer dan niet zo nodig een komma had hoeven hebben, ze is toch zeker niet de enige necromancer (Lim-Dul the Necromancer voelt zich gepasseerd)
Interessante vraag, Peter.
Wellicht heeft het iets te maken met een naam waaronder de character bekend staat versus een beschrijving van de character.
Bijvoorbeeld Krond is gekleed met de dageraad, Arcanis is omnipotent. Het gaat om bijvoeglijk naamwoorden, dus geen komma.
King Macar daarentegen, staat bekend als the Gold-Cursed. Een ''also known as'', zeg maar, dus komma.
hier zie ik namelijk allemaal titels waar ik van zou kunnen indenken dat het AKA's zijn.
Je kunt het vergelijken met 'Henk de Rode' en 'Henk, de Rode'. Henk de Rode heet 'Henk de Rode'. Henk, de Rode, daarentegen, heet Henk (net als Henk de Rode), maar heet niet Henk de Rode. Hij is gewoon Henk en wordt onderscheiden van alle andere Henks door wat achter de komma staat. Henk de Rode kan bijvoorbeeld blauw zijn. Henk, de Rode kan dat evident niet zijn.
Alexander the Great schrijf je ook zonder komma. En die werd ook regelmatig gewoon aangesproken met Alexander.
Ik denk dat King Macar, the Gold-Cursed niet zijn naam is (wel van de kaart maar niet van de figuur, die heet gewoon Macar).
@wacky maar hij heet wel Krond, zie flavor text
@Co wat is dan het verschil in naamgeving tussen deze en bijvorbeeld King Macar, the Gold-Cursed? Volgens mij is 'the Dawn-Clad' zijn titel en zou daar eigenlijk een komma voor moeten.
Zijn er naast deze en Vela the Night-Clad andere kaarten die ook zo zonder komma een titel achter de naam hebben?
Edit: er zijn er wel aardig wat, zo te zien. Arcanis the Omnipotent, Ashling the Pilgrim, Balthor the Defiled etc. ik vind het maar raar
Een komma zou hier niet passen
komt vooral door de opbouw van de naam
Peter de drakenvernietiger
Peter, vernietiger van draken
De ene keer wel een komma, de andere keer niet.
Net wat toevallig beter klinkt
Het gebrek aan een komma geeft aan dat zijn naam "Krond the Dawn-Clad" is in tegenstelling tot "Krond". Een komma, of in dit geval het gebrek aan er aan, is wat dan logisch volgt.
Beetje random vraag, maar waarom heeft deze knakker geen komma in zijn naam? Andere kaarten met soortgelijke naamgeving hebben doorgaans wel een komma
Ze triggeren beiden op het aanvallen, dus Krond moet op het eind van combat terug naar de owner's hand. De Contempt kan door zijn eigen effect niet teruggehaald worden, omdat hij zich in een andere zone bevindt dan verwacht (dus omdat hij in de Exile zone is en niet op de Battlefield).
(Dat is wat er gebeurd wanneer hij ervoor kiest om de Contempt te exilen. Als hij wat anders kiest, dan gaat de Contempt uiteraard ook terug naar de owner's hand.)
Mijn opponent deze heeft liggen, en heb een Contempt erop gelegd, en hij valt aan, wat gebeurt er dan? Mag hij dan Contempt exilen, maar gaat die trigger ervan sowieso nog af?
Legendary Creature - Archon 6 / 6
Flying, vigilance
Whenever Krond the Dawn-Clad attacks, if it's enchanted, exile target permanent.
Legal in: Vintage, Legacy, Commander
6/1/2012
If Krond isn’t enchanted when it’s declared as an attacking creature, the ability won’t trigger. If Krond isn’t enchanted when the ability resolves, the ability won’t do anything.
Decktips